Informacje
Dla naszych uczniów funkcjonuje Stołówka Szkolna, w zeszłym roku szkolnym na obiady uczęszczało ponad 300 uczniów naszej szkoły.
W szczególnych sytuacjach dzieci mogą korzystać z obiadów bezpłatnych.
ZAPISY NA OBIADY WYŁĄCZNIE ONLINE: sp8.obiady@gmail.com – prosimy pamiętać o podaniu klasy!
OPŁATA ZA OBIADY W LUTYM WYNOSI 70ZŁ! (10 DNI OBIADOWYCH RAZY 7 ZŁ). PROSIMY WPŁATY DO 10 LUTEGO ZE WZGLĘDU NA FERIE.
PROSIMY O TERMINOWE WPŁATY.PROSIMY O JAK NAJSZYBSZE WPŁATY I PRZYPOMINAMY O WPŁATACH ZALEGŁOŚCI!!!!
W pozostałych sprawach prosimy o kontaktowanie się z obiadami – 22 758 68 93 wew. 13
Płatność za obiady WYŁĄCZNIE PRZELEWEM: NUMER KONTA: 8512 4063 80 1111 0010 8653 0674
Koszt jednego obiadu wykupionego w karnecie to 7 zł. Istnieje możliwość wykupienia obiadu jednorazowo w cenie
7 zł. Opłaty należy dokonać do godziny 10:00 danego dnia. W dniach wolnych od zajęć dydaktyczno – wychowawczych nie ma obiadów.OBIADY ODWOŁUJEMY TELEFONICZNIE POD NUMEREM 22 758 68 93 DO GODZINY 9:00 albo sp8.obiady@gmail.com
W celu odwołania obiadu należy to zgłosić telefonicznie do godziny 09:00 danego dnia
Menu
- Po06. 02.
- Zupa ogórkowa z ziemniakami, pyzy z mięsem i cebulką, surówka z marchwi,
jabłka i chrzanu, kompot wieloowocowy.[1,2,3,6,7] - Wt07. 02.
- Ryżanka z zieleniną, kotlet z piersi kurczaka panierowany, ziemniaki gotowane,
fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, herbata zimowa z dodatkiem
malin i goździków, POMARAŃCZA.[1,2,3,6] - Śr08. 02.
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami, gulasz drobiowy z warzywami, makaron,
kiszony ogórek, kompot wieloowocowy, JOGURT OWOCOWY.[1,2,3,6,7] - Cz09. 02.
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami, pieczeń ze schabu w sosie własnym, kasza gryczana
gotowana, buraczki z jabłkiem, sok owocowy naturalnie tłoczony.[1,2,6,7] - Pt10. 02.
- Zupa szczawiowo-szpinakowa z jajkiem, paluszki rybne z pieca , ziemniaki gotowane,
surówka z białej kapusty, marchwi, jabłka i kopru, herbata miętowa z cytryną słodzona
miodem, BATON.[1,2,3,4,6.7] - So11. 02.
- Nieczynna
- Ni12. 02.
- Nieczynna
Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:
Lp
Alergen wg rozporządzenia
Produkty
ZBOŻA
ZAWIERAJĄCE
GLUTEN
mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
MLEKO
mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
JAJA
jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,
RYBY
ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.
SOJA
grzanki
SELER
seler jako korzeń i łodyga, wędlina
GORCZYCA
musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.
NASIONA SEZAMU
ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
SKORUPIAKI
brak
ORZECHY
krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,
DWUTLENEK SIARKI
owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,
ŁUBINY
brak
ORZESZKI ZIEMNE
masło arachidowe, bakalie,
MIĘCZAKI
brak
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.