Informacje
W naszej Szkole funkcjonuje stołówka szkolna. W ubiegłym roku przygotowywała ponad 300 obiadów.
Ogłaszamy zapisy na obiady w roku szkolnym 2023/2024!
Zapisy u wychowawców klas lub w pokoju nr 13 (parter).
Prosimy o zapoznanie się z reggulaminem oraz wypełnienie kart zgłoszenia dziecka na obiady.
Koszt jednego obiadu wynosi 8 złotych.
Płatność za obiady elektroniczna do 10 dnia każdego miesiąca.
NUMER KONTA: 8512 4063 80 1111 0010 8653 0674
w tytule przelewu prosimy wpisać: Imię, nazwisko, klasę oraz za jaki miesiąc jest wpłata.
W przypadku odpisów - prosimy o uzgodnienie kwoty z kierownikiem pod numerem telefonu 22 758 68 93 wew. 13
Prosimy o sprawdzenie wiadomości na Librusie!
Odwołania obiadów przyjmujemy telefonicznie do godziny 9:00 pod wyżej wymienionym numerem telefonu.
Kwota za miesiąc kwiecień 2024 wynosi 144 zł (18 dni x 8 zł). Prosimy o terminowe wpłaty!!!!
Serdecznie zapraszamy!
Menu
- Po22. 04.
- Kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami i kiełbasą z szynki,
naleśniki z serem i cukrem pudrem, kompot wieloowocowy, WINOGRONO.[1,2,3,6,7] - Wt23. 04.
- Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet z piersi kurczaka panierowany, ziemniaki gotowane,
fasolka szparagowa, sok owocowy naturalnie tłoczony.[1,2,3,6] - Śr24. 04.
- Zupa ziemniaczana z zieleniną, łazanki zapiekane z kiełbasą, kwaszoną kapustą i pieczarką,
herbata miętowa z cytryną słodzona miodem, JABŁKO.[1,3,6,7] - Cz25. 04.
- Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym, polędwiczki wieprzowe w marynacie
musztardowo- miodowej, ziemniaki gotowane, surówka z czerwonej kapusty,
marchwi i jabłka, woda niegazowana z cytryną i pomarańczą.[1,2,3,6,7] - Pt26. 04.
- Barszcz ukraiński , tuńczyk w sosie śmietanowym z pieczarką na makaronie trójkolorowym,
pomidor z cebulką, kompot wieloowocowy.[1,2,3,4,6] - So27. 04.
- Nieczynna
- Ni28. 04.
- Nieczynna
Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:
Lp
Alergen wg rozporządzenia
Produkty
ZBOŻA
ZAWIERAJĄCE
GLUTEN
mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
MLEKO
mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
JAJA
jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,
RYBY
ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.
SOJA
grzanki
SELER
seler jako korzeń i łodyga, wędlina
GORCZYCA
musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.
NASIONA SEZAMU
ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
SKORUPIAKI
brak
ORZECHY
krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,
DWUTLENEK SIARKI
owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,
ŁUBINY
brak
ORZESZKI ZIEMNE
masło arachidowe, bakalie,
MIĘCZAKI
brak
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.