Obiady
Informacje
W naszej Szkole funkcjonuje stołówka szkolna. W ubiegłym roku przygotowywała ponad 300 obiadów.
Zapisy w pokoju nr 36 (parter) - wypełnione karty prosimy oddać najpóźniej do 3 września 2025
Prosimy o zapoznanie się z regulaminem oraz wypełnienie kart zgłoszenia dziecka na obiady (WAŻNE)
Koszt jednego obiadu wynosi 9 złotych.
Opłata za obiady w październiku 2025 - 21dni x 9 zł = 189 zł
BARDZO PROSIMY O PŁATNOŚĆ W TERMINIE,
tj. do 10!Brak wpłaty będzie skutkował wstrzymaniem wydwania obiadów!
Płatność za obiady elektroniczna do 10 dnia każdego miesiąca.
NUMER KONTA: 8512 4063 80 1111 0010 8653 0674
w tytule przelewu prosimy wpisać: Imię, nazwisko, klasę oraz za jaki miesiąc jest wpłata.
W przypadku odpisów - prosimy o uzgodnienie kwoty z kierownikiem pod numerem telefonu 22 758 68 93 wew. 13
Odwołania obiadów przyjmujemy wyłącznie do godziny 9:00 pod numerem telefonu 22758 68 93 wew. 13,
Prosimy o terminowe wpłaty.
Serdecznie zapraszamy!
Menu
Lorem ipsum...
- Po13. 10.
- brak danych
- Wt14. 10.
- brak danych
- Śr15. 10.
- Barszcz biały z ziemniakami i białą kiełbasą, spaghetti bolognese z groszkiem
i żółtym serem, konserwowy ogórek, kompot wieloowocowy, BANAN.[1,2,3,6,7] - Cz16. 10.
- Ryżanka z zieleniną, filet z indyka pieczony w glazurze musztardowo-miodowej,
ziemniaki gotowane z koprem, bukiet warzyw gotowany, sok owocowy naturalnie tłoczony.[2,6,7] - Pt17. 10.
- Zupa szczawiowa z jajkiem, paluszki rybne z mintaja z pieca, ziemniaki gotowane z koprem,
surówka z białej kapusty, marchwi, jabłka i kukurydzy z sosem koperkowym,
herbata miętowa z cytryną słodzona miodem, HERBATNIKI MAŚLANE.[1,2,3,4,6] - So18. 10.
- Nieczynna
- Ni19. 10.
- Nieczynna
Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:
Lp
Alergen wg rozporządzenia
Produkty
ZBOŻA
ZAWIERAJĄCE
GLUTEN
mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
MLEKO
mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
JAJA
jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,
RYBY
ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.
SOJA
grzanki
SELER
seler jako korzeń i łodyga, wędlina
GORCZYCA
musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.
NASIONA SEZAMU
ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
SKORUPIAKI
brak
ORZECHY
krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,
DWUTLENEK SIARKI
owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,
ŁUBINY
brak
ORZESZKI ZIEMNE
masło arachidowe, bakalie,
MIĘCZAKI
brak
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.